Selecteer een pagina

RecupHub is het gezamenlijke initiatief van De Kringloopwinkel en de afvalintercommunale Imog dat inzet op sensibilisering en het creëren van mogelijkheden voor levensduurverlenging van potentieel herbruikbare goederen. Daarnaast gaat Recuphub op zoek naar creatief hergebruik van materialen en afgedankte goederen.

Spullen gaan kapot, dat is nu eenmaal zo. Maar dat is niet altijd een reden om ze weg te gooien. Veel van de spullen die we naar het recyclagepark brengen, kunnen immers wél nog dienen. Hoezo?

Herstellen

Veel spullen kunnen nog hersteld worden, denk maar aan elektro en elektronica. Wereldwijd wordt er jaarlijks 50 miljoen ton elektronisch afval geproduceerd, ga er maar aan staan.

Ze zijn zelfs niet altijd kapot, maar werken niet meer naar behoren, zoals bijvoorbeeld een pc. Maar het gaat ook om fietsen, meubelen, textiel…

Mits een herstelling of grondige check up, kunnen al deze zaken nog wel even mee. Zo wordt de afvalberg weer een stuk kleiner.

RecupHub ondersteunt de bestaande Repair Cafés en wil ook zelf aanleren hoe je zaken kan herstellen. Hiervoor zoeken we experts in levensduurverlenging. Ben of ken je zo iemand en ben je bereid je kennis te delen?

Laat het ons weten!

Creatief

Of misschien ben je eerder het creatieve type, dat gebruikte spullen een nieuwe, andere functie of bestemming geeft of pimpt? Een expert in upcycling, zeg maar.

RecupHub is op zoek naar jou. Kan je aanleren, inspireren, bereik je geïnteresseerden via sociale media?

Dan moeten we dringen bekijken hoe we kunnen samenwerken.

Laat het ons zeker weten.

Op donderdag 21 juli zijn alle winkels geslotenDe winkels van Avelgem Zwevegem, de Bazaar en Hangaar sluiten ook langere tijd. Meer details HIER

Scroll Up
Share This