Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan eerst even of je het antwoord vindt op deze pagina.

Om je te helpen, hebben we verschillende categorieën gemaakt. Klik op een van de drie knoppen of scroll.

Over kopen in de kringloopwinkels

none
HEBBEN JULLIE MOMENTEEL EEN SPECIFIEK PRODUCT IN HET AANBOD?
Het aanbod in onze winkels is afhankelijk van wat gegeven/gekocht wordt en het verandert dan ook elke dag. Daarom is het onmogelijk om te weten wat er in welke winkels in de rekken ligt. Heb je toch een specifieke vraag rond de aanwezigheid van een product, contacteer dan de winkel zelf. Meestal zullen de plaatselijke medewerkers je meteen kunnen verder helpen. Ze kunnen echter geen antwoord kunnen zeggen of een product in één van de andere winkels aanwezig is of binnenkort beschikbaar zal zijn.
HOE BEPALEN JULLIE DE PRIJS VAN DE GOEDEREN?
Onze medewerkers bepalen de prijzen in de kringloopwinkel; zij volgen hiervoor regelmatig opleidingen. Gewone dagdagelijkse basisgoederen zullen laag geprijsd worden, speciale zaken zoals trendy meubeltjes, of merkkledij krijgen dan weer een prijs volgens hun waarde.
KUNNEN GOEDEREN GERESERVEERD WORDEN?
Ja, goederen kunnen voor 2 uur gereserveerd worden. Je kan dit afspreken met een winkelbediende in de winkel zelf, niet via de telefoon.
MOET IK DE ZAKEN DIE IK KOOP METEEN ZELF MEENEMEN?
Kan je je aankoop niet meteen mee naar huis nemen, dan kan het afgehaald worden tot enkele dagen na aankoop. Iets laten leveren is ook mogelijk. De tarieven zijn afhankelijk van de afstand tot bij jou thuis en zijn beschikbaar in elke kringloopwinkel.
LEVEREN JULLIE AAN HUIS?
Wij leveren aan huis tegen een kilometervergoeding. De tarieven zijn beschikbaar in de kringloopwinkels.
KRIJGT DE KRINGLOOPWINKEL ALLES VERKOCHT? WAT GEBEURT ER MET DE GOEDEREN DIE NIET VERKOCHT GERAKEN?
Wat niet verkoopt in de ene kringloopwinkel, werkt wel in de andere. Goederen worden dus soms tussen de kringloopwinkels gewisseld. Wat echt niet verkocht raakt, wordt uiteindelijk afgevoerd. Kledij en textiel zijn daarop een uitzondering; dat gaat na 4 weken naar De Bazaar in Kortrijk, waar je kledij en textiel per kilogram kan kopen.
KAN JE GOEDEREN OMRUILEN?
Omruilen is niet mogelijk, tenzij het om kledij gaat en dit vooraf aan de kassa afgesproken werd.
ZE ZEGGEN DAT DE SPULLEN DIE IN DE ETALAGE STAAN AL OP VOORHAND VERKOCHT ZIJN. IS DAT ZO?
Zeker niet. Goederen kunnen pas aangekocht worden wanneer ze in de etalage staan. Er zijn klanten die de veranderingen in de etalage nauwlettend in het oog houden en er snel bij zijn om leuke spullen op de kop te tikken. In de etalage staan vanzelfsprekend vaak de mooiste meubeltjes en hebbedingetjes, dus is het zeker niet vreemd dat deze dingen snel verkocht zijn.
ZE ZEGGEN DAT DE MOOISTE SPULLETJES AL AAN HET PERSONEEL VERKOCHT ZIJN VOOR ZE TOT IN DE WINKEL GERAKEN. IS DAT ZO?
Het personeel van De Kringloopwinkel kan beperkt spullen aankopen. Maar onze inzameling is zo ruim dat dit nauwelijks invloed heeft op het aanbod in de winkels.
ALS IK IETS KOOP IN DE KRINGLOOPWINKEL, ONTNEEM IK DAN NIET DE KANS AAN MENSEN DIE HET FINANCIEEL VEEL SLECHTER HEBBEN DAN IK?
De Kringloopwinkel richt zich inderdaad naar mensen die het financieel moeilijk hebben; daarom bestaat ons aanbod voor een groot deel uit basisgoederen aan lage prijzen. Maar iedereen is welkom, want ons assortiment is zeker groot genoeg. We willen tenslotte zoveel mogelijk goederen een tweede leven geven.
KRIJG JE OP SOMMIGE GOEDEREN GARANTIE?
Op alle elektrische apparaten van meer dan 25 euro krijg je 6 maanden garantie. Op je kassaticket staat het garantienummer dat je nodig hebt in geval van problemen. Alle toestellen worden voor verkoop grondig nagekeken, getest en eventueel hersteld in ons hergebruikcentrum.
WORDT DE KRINGLOOPWINKEL STEEDS DUURDER?
De prijzen in de kringloopwinkels worden af en toe geïndexeerd en gaan dus mee met de prijzen in de andere winkels.
KAN JE ONDERHANDELEN OVER DE PRIJS?
Nee, de goederen in de kringloopwinkels hebben een vaste prijs. Je kan er kan niet over onderhandelen.

Over geven in de kringloopwinkels

none
WAAR KOMEN DE SPULLEN IN DE KRINGLOOPWINKEL VANDAAN

Het kringloopcentrum zamelt goederen in via verschillende kanalen:

 

  • Ophaling bij de mensen thuis;
  • Mensen brengen zelf spullen naar de Kringloopwinkel;
  • Kledij uit de kledingcontainers in containerparken;
  • Straatcontainers en huis-aan-huisophalingen;
  • Elektrische apparaten uit de containerparken.
NEMEN JULLIE ALLES MEE BIJ EEN OPHALING AAN HUIS?
We nemen enkel mee wat nog bruikbaar is. Andere goederen kan je kwijt in het containerpark. Daarnaast hebben sommige gemeentes speciale diensten die afval komen ophalen. Ten slotte heeft ook de Kringloopwinkel een inboedelservice die afval meeneemt tegen vergoeding
ZE ZEGGEN DAT DE KRINGLOOPWINKEL STEEDS STRENGER WORDT BIJ HET SELECTEREN VAN DE GOEDEREN DIE ZE MEENEMEN. IS DAT ZO?
We zijn niet strenger dan vroeger, maar we kunnen inderdaad niet alles meenemen. Zaken die niet herbruikbaar zijn, kunnen we uiteraard niet verkopen in onze winkels en moeten dus naar het containerpark.
IS DE KRINGLOOPWINKEL IETS MET KLEDIJ DIE AL LANG UIT DE MODE IS?
Natuurlijk. Of kledij nu in de mode is of niet, maakt voor ons geen verschil. Smaken verschillen: kledij die de ene niet meer wil dragen, is net wat de ander zoekt.
MOETEN WE ZELF OP VOORHAND EEN SELECTIE MAKEN IN DE KLEDIJ DIE WE SCHENKEN OF MOGEN WE ECHT ALLES GEVEN?
De Kringloopwinkel is blij met alle kledij en textiel. Enkel wat vuil of gescheurd is, haal je er best op voorhand uit.

Over de kringloopwinkels

none
WAT DOET DE KRINGLOOPWINKEL MET HET GELD DAT VERDIEND WORDT AAN DE VERKOOP?

Als sociale werkplaats geeft De Kringloopwinkel werk aan ongeveer 250 mensen. De opbrengst gaat dan ook vooral naar lonen en de algemene werking (gebouwen, energie, transportkosten,…). Eventuele winst gaat naar investeringen en nieuwe initiatieven.

KAN IEDEREEN WERKEN IN DE KRINGLOOPWINKEL?

Neen, De Kringloopwinkel is een maatwerkbedrijf – vroeger sociale werkplaats -. Een maatwerkbedrijf is er om mensen die om een of andere reden moeilijk aan werk geraken, een job te geven. Om te werken in een maatwerkbedrijf moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen.

De Kringloopwinkel werkt samen met 2 andere maatwerkbedrijven (Constructief en Mobiel) onder de naam Deltagroep. Op de website van Deltagroep vind je meer info over ons tewerkstellingsproject.

 

DE KRINGLOOPWINKEL DOET AAN SOCIALE TEWERKSTELLING. MAAR WAT BETEKENT DAT EIGENLIJK?

De Kringloopwinkel is een maatwerkbedrijf — vroeger heette dit een sociale werkplaats — en richt zich dus naar mensen die het om welke reden dan ook moeilijk hebben om een job te vinden.

Share This