Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag of is er iets niet duidelijk? Wellicht vind je het antwoord op deze FAQ pagina.

Om je te helpen, hebben we verschillende categorieën gemaakt. Klik op een van de drie knoppen of scroll.

Over kopen in De Kringloopwinkel

none
HOE WEET IK OF ER SPECIFIEK PRODUCT IN DE REKKEN LIGT?

Het aanbod in onze winkels is afhankelijk van wat er gegeven/verkocht wordt en het verandert dan ook elke dag. We hebben geen (centrale) voorraadlijst en weten bijgevolg niet exact welke producten er in welke winkels in de rekken liggen.

Heb je een specifieke vraag over de aanwezigheid van een product? Ga dan langs in een van onze winkels. De plaatselijke medewerkers zullen je verder helpen, maar hebben evenmin zicht op de voorraad in andere winkels.

Regelmatig langskomen is dus de boodschap!

HOE BEPALEN JULLIE DE PRIJS VAN DE GOEDEREN?
Onze medewerkers bepalen de prijzen in De Kringloopwinkel; zij volgen hiervoor regelmatig opleidingen en hanteren voor de meeste categorieën vaste prijslijsten. Op de lijsten houden we rekening met het type product en het merk.

Dagdagelijkse (basis)goederen worden altijd laag geprijsd. Speciale en unieke zaken zoals trendy meubeltjes of merkkledij zijn duurder dan de standaardproducten. Ze krijgen een prijs volgens hun waarde, die echter altijd betaalbaar blijft.

KUNNEN GOEDEREN GERESERVEERD WORDEN?
Ja, goederen kunnen gedurende 2 uur gereserveerd worden. Zie je een product dat je wenst te reserveren? Bespreek dit ter plaatse in de winkel met een van onze medewerkers. Telefonisch reserveren is niet mogelijk.
MOET IK DE ZAKEN DIE IK KOOP METEEN ZELF MEENEMEN?
Kan je je tweedehandsaankoop niet meteen mee naar huis nemen? Je kan afhalen tot enkele dagen na aankoop.

Laten leveren is ook mogelijk. De tarieven zijn afhankelijk van de afstand tot bij jou thuis en zijn beschikbaar in elke Kringloopwinkel.

LEVEREN JULLIE AAN HUIS?

Leveren aan huis tegen betaling is een van onze diensten. De prijs wordt bepaald op basis van een kilometervergoeding. De tarieven zijn beschikbaar in de Kringloopwinkel.

KRIJGT DE KRINGLOOPWINKEL ALLES VERKOCHT? WAT GEBEURT ER MET DE GOEDEREN DIE NIET VERKOCHT GERAKEN?

Wat niet verkoopt in de ene Kringloopwinkel, werkt misschien wel in de andere. Goederen worden na een bepaalde periode soms in een andere Kringloopwinkel aangeboden. Wat niet verkocht raakt, wordt uiteindelijk afgevoerd voor recyclage.

Outlet

Kledij en textiel zijn daarop een uitzondering; dat gaat na 4 weken naar De Bazaar in Kortrijk, een outlet waar je kledij en textiel per kilogram kan kopen.

KAN JE GOEDEREN OMRUILEN?

Vanaf 1 januari 2023 kan je niet meer ruilen, ook geen kledij. Ruilen is niet mogelijk omwille van organisatorische redenen. 

ZIJN DE SPULLEN DIE IN DE ETALAGE STAAN AL OP VOORHAND VERKOCHT?

Zeker niet. Goederen kunnen pas aangekocht worden wanneer ze in de etalage staan. Je kan deze producten ook niet reserveren.

Wil je iets op de kop tikken uit de etalage? Dan kom je de dag dat de etalageverkoop start naar de desbetreffende winkel, meestal op zaterdag. Het is aangeraden om ruim op tijd te komen, want de etalages zijn doorgaans populair. 

KRIJGT HET PERSONEEL VAN DE KRINGLOOPWINKEL VOORRANG OM SPULLEN TE KOPEN?

Het personeel van De Kringloopwinkel kan uitsluitend producten kopen die in de winkel staan.

Ze mogen dit ook alleen doen als ze niet aan het werk zijn. Dit geldt zowel voor de medewerkers van de winkels als van de centrale diensten in Heule.

ALS IK IETS KOOP IN DE KRINGLOOPWINKEL, ONTNEEM IK DAN NIET DE KANS AAN MENSEN DIE HET FINANCIEEL VEEL SLECHTER HEBBEN?

Iedereen is welkom, want ons assortiment is zeker groot genoeg. We willen tenslotte zoveel mogelijk lokaal ingezamelde goederen eveneens lokaal een tweede leven geven.

Door basisgoederen aan lage prijzen aan te bieden, richt De Kringloopwinkel zich inderdaad ook naar mensen die het financieel moeilijk hebben. Daarnaast kunnen mensen die begeleid worden door het OCMW en andere hulpverlenende instanties, op doorverwijzing met korting kopen. In noodgevallen schenken wij hen zelfs gratis goederen. 

KRIJG JE OP SOMMIGE GOEDEREN GARANTIE?
Op alle elektrische apparaten van meer dan 25 euro krijg je 6 maanden garantie. Op je kassaticket staat het garantienummer dat je nodig hebt in geval van problemen.

Alle toestellen worden voor verkoop grondig nagekeken, getest en eventueel hersteld in ons hergebruikcentrum.

WORDT DE KRINGLOOPWINKEL STEEDS DUURDER?
De prijzen in De Kringloopwinkel worden af en toe geïndexeerd en gaan dus mee met de prijzen in de andere winkels.
KAN JE ONDERHANDELEN OVER DE PRIJS?

Nee, de goederen in De Kringloopwinkel hebben een vaste prijs. Je kan er niet over onderhandelen.

Over geven aan De Kringloopwinkel

none
WAAR KOMEN DE SPULLEN IN DE KRINGLOOPWINKEL VANDAAN

De Kringloopwinkel zamelt goederen in via verschillende kanalen:

  • Gratis ophaling bij de mensen thuis
  • Mensen brengen zelf spullen naar de Kringloopwinkel
  • Kledij uit de textielcontainers in containerparken
  • Textielcontainers langs straat en huis-aan-huisophalingen;
  • Elektrische apparaten uit de containerparken.
NEMEN JULLIE ALLES MEE BIJ EEN OPHALING AAN HUIS?

We nemen enkel mee wat opnieuw verkoopbaar is in onze winkels. Uitzonderingen zijn kledij/textiel, dat gesorteerd wordt, en elektro. Andere kapotte of beschadigde goederen kan je kwijt in het containerpark.

Lees wat je kan schenken.

Daarnaast beschikken sommige gemeentes over speciale diensten die afval komen ophalen.

Ten slotte heeft ook de Kringloopwinkel een inboedelservice die afval meeneemt tegen vergoeding

WORDT DE KRINGLOOPWINKEL STEEDS STRENGER BIJ DE SELECTERIE VAN GOEDEREN?

We zijn niet strenger dan vroeger. Wel willen we kwaliteit bieden aan onze klanten. Zaken die we niet opnieuw kunnen verkopen in onze winkels, zijn bestemd voor recyclage en kan je naar het containerpark brengen.

Lees wat je kan geven.

IS DE KRINGLOOPWINKEL IETS MET KLEDIJ DIE AL LANG UIT DE MODE IS?
Natuurlijk. Of kledij nu in de mode is of niet, maakt voor ons geen verschil. Het zijn onze klanten die bepalen wat ze al dan niet willen kopen. En smaken verschillen: kledij die de ene niet niet graag ziet, is net wat de ander zoekt.
MOETEN WE ZELF OP VOORHAND EEN SELECTIE MAKEN IN DE KLEDIJ DIE WE SCHENKEN OF MOGEN WE ECHT ALLES GEVEN?
De Kringloopwinkel is blij met alle herbruikbare kledij en textiel. Enkel wat vuil of gescheurd is, haal je er best op voorhand uit.

Over De Kringloopwinkel

none
WAT DOET DE KRINGLOOPWINKEL MET DE OPBRENGST VAN DE VERKOOP?

Als maatwerkbedrijf geeft De Kringloopwinkel werk aan ongeveer 300 mensen, waarvan de grootste groep een afstand heeft tot de arbeidsmarkt. Dit betekent dat zij door omstandigheden heel moeilijk of geen andere job vinden. Dankzij de sociale tewerkstelling en begeleiding bij ons, krijgen deze mensen nieuwe kansen.

Lees meer over onze missie.

De opbrengst van onze verkoop gaat dan ook vooral naar lonen en de algemene werking (gebouwen, energie, transportkosten…). De Kringloopwinkel is een vzw. Eventuele winst gebruiken we voor investeringen en nieuwe initiatieven.

KAN IEDEREEN WERKEN IN DE KRINGLOOPWINKEL?
De Kringloopwinkel is een maatwerkbedrijf – vroeger sociale werkplaats. Een maatwerkbedrijf is er om mensen die om een of andere reden moeilijk aan werk geraken, een job te geven. Om te werken in een maatwerkbedrijf moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Ons omkaderend personeel heeft een regulier statuut en hoeft niet aan de voorwaarden van maatwerk te voldoen. Deze vacatures staan voor iedereen open.

De Kringloopwinkel werkt samen met 2 andere maatwerkbedrijven (Constructief en Mobiel) onder de naam Deltagroep. Op de website van Deltagroep vind je meer info over ons tewerkstellingsproject.

DE KRINGLOOPWINKEL DOET AAN SOCIALE TEWERKSTELLING. MAAR WAT BETEKENT DAT EIGENLIJK?
De Kringloopwinkel is een maatwerkbedrijf — vroeger heette dit een sociale werkplaats — en richt zich dus naar mensen die het om welke reden dan ook moeilijk hebben om een job te vinden in de open arbeidsmarkt. Bij De Kringloopwinkel krijgen ze de kans om hun vaardigheden bij te schaven en vergroten ze hun kans op een job bij een andere werkgever.
Share This