Selecteer een pagina

Grasduinen naar betaalbare kwaliteit

Winkelen in De Kringloopwinkel is een unieke ervaring. Je vindt er niet enkel tweedehands basisgoederen, maar ook originele en vintage tweedehandsspullen. Steeds gaat het om lokaal ingezamelde goederen, die we in eigen regio opnieuw verkopen.

Om de kwaliteit van onze goederen te controleren en garanderen, doorlopen ze een heel traject van bij de inzameling tot het moment dat ze bij ons in de winkels liggen.

Goedkoop en voor elk budget

Is De Kringloopwinkel goedkoop? Ja! Voor standaardproducten betaal je een lage prijs. Op die manier kan iedereen, ook wie over een beperkt budget beschikt, kwaliteitsvolle tweedehandsspullen kopen.

Uniek

Speciale of unieke stukken, zoals trendy meubeltjes of oorspronkelijk dure merkkledij, krijgen een prijs naar waarde. In vergelijking met de nieuwprijs blijft deze echter laag.

Vind je vandaag niet wat je zoekt? Spring dan regelmatig even binnen, want het aanbod verandert elke dag!

Bekijk de algemene verkoopsvoorwaarden.

MEUBELEN

Tweedehandsmeubelen vind je in de Kringloopwinkel in van Avelgem, Beveren-Leie, Kortrijk, Menen en Zwevegem. Onze tweedehandsmeubelen zijn wel gebruikt, maar niet beschadigd. Dit vind je bij ons:

 • zetels
 • kasten
 • matrassen
 • eetkamers
 • slaapkamers
 • stoelen
 • tuinmeubelen

Wandkasten zal je niet vinden in De Kringloopwinkel, daarvoor hebben we onvoldoende kandidaat-kopers. 

 

TEXTIEL, KLEDIJ EN ACCESSOIRES

Tweedehandskledij en -textiel vind je in de Kringloopwinkel in van Avelgem, Beveren-Leie, Kortrijk, Menen Markt, Wevelgem en Zwevegem.

Voor kinderen, dames en heren

Onze collectie is heel ruim, voor elk wat wils. En steeds tegen een heel betaalbare prijs.

 • dames
 • heren
 • kinderen
 • bovenstukken: hemden, blouses, kleedjes truien, sweaters, hoodies
 • onderstukken: lange broeken, shorts, rokken
 • sportkledij
 • accessoires: sjaals, hoofddeksels
 • lingerie en ondergoed
 • schoenen
 • textiel

Elke dag anders

Je hebt steeds een reden om regelmatig langs te komen in De Kringloopwinkel. Ons aanbod kledij verandert elke dag. Een stuk blijft maximaal 4 weken in de Kringloopwinkel hangen.

De Bazaar outlet

Kledingstukken die na 4 weken nog niet verkocht zijn – of kleding met een ‘foutje’ (een vlekje, een knoopje tekort, een scheurtje,…) — gaan naar De Bazaar in Kortrijk. Daar kan je kledij kopen voor 5 euro per kilogram en textiel voor 2,5 euro per kilogram.

Carnaval, voetbal, fout, kitsch…

Het hoeft niet altijd verfijnd en smaakvol te zijn. Dat geldt ook voor onze tweedehandskledij in onze kringloopwinkels. Wil je naar aanleiding van carnaval of een foute party eens heerlijk kitscherig uitdossen? Spring dan zeker binnen in onze winkels.

En ligt er een WK of EK voetbal met de Rode Duivels in het verschiet. Je zal verbaasd zijn welke tricolore truitjes en accessoires je vindt bij ons.

Recyclage

Bij de inzameling krijgen we soms niet herbruikbare kledij. Wat totaal niet geschikt is voor verkoop, gaat naar sorteerbedrijven in de regio die zorgen voor verdere verwerking en recyclage.

 

KLEIN GERIEF

Pardon servies

Neen, dat servies met allemaal identieke stukken is niets voor jou. Dan veel liever een bont en charmant allegaartje van borden, tassen glazen en bestek.

Pimp je interieur

En snuisteren naar enkele unieke stukken zoals een oude klok, kader, vaas, schilderij… voor je interieur, daar geniet je van? Dan ben je aan het goede adres in De Kringloopwinkel.

Dit en veel andere tweedehands klein gerief vind je in De Kringloopwinkel in van Avelgem, Beveren-Leie, Kortrijk, Menen en Zwevegem.

 • huisraad allerhande
 • snuisterijen en curiosa
 • boeken, strips, cd’s, vinyl
 • speelgoed

 

 

 

 

ELEKTRISCHE APPARATEN

Tweedehandselektro met garantie

Een tweedehandskoelkast, -wasmachine of -computer met garantie op de kop tikken voor een prikje? Dat kan bij De Kringloopwinkel.

Tweedehands elektrische apparaten en verlichting vind je in De Kringloopwinkel in Kortrijk en Menen, verlichting ook in De Kringloopwinkel van Beveren-Leie, Avelgem, Zwevegem en Menen Markt.

Nazicht, herstel en test

Alle ingezamelde elektrische toestellen maken een tussenstop in het elektro-atelier voor ze naar de Kringloopwinkel gaan. Onze medewerkers kijken de apparaten grondig na, onderwerpen ze aan verbruikstesten, poetsen ze op en herstellen ze indien mogelijk.

Dit alles verloopt volgens strenge procedures, die regelmatig gecontroleerd worden door OVAM en Herwin , de Vlaamse koepel van Kringloopcentra. Recupel zorgt dan weer voor een milieuvriendelijke recyclage van de apparaten die niet meer te herstellen zijn.

sticker-uitstekende-ecoscoreEcoscore

Bepaalde toestellen krijgen een Ecoscore, die de verhouding aangeeft van de jaarlijkse kostprijs van het tweedehandstoestel ten opzichte van een gelijkaardig nieuw en energiezuinig(er) toestel. Zo weet je welk toestel voordeliger is: hoe meer sterren, hoe voordeliger het tweedehandstoestel.

Veiligheid eerst

Omwille van veiligheid zal je in De Kringloopwinkel geen zonnebanken, schermen met beeldbuizen en elektrische boilers en verwarmingstoestellen vinden.

Dienst na verkoop

Is je toestel defect of heb je vragen? Onze dienst na verkoop helpt je graag verder.

Meer info op onze contactpagina

 

 

FIETSEN

Voor groot en klein

Tweedehandsfietsen vind je in de kringloopwinkels van Avelgem, Beveren-Leie, Kortrijk, Menen en Zwevegem.

We controleren, herstellen en poetsen de ingezamelde fietsen. Je bent als zelf verantwoordelijk voor het herstel en veiligheid. Je zal evenwel geen volledig verroeste of onherstelbare fietsen in onze winkels vinden.

 

PLANTEN

Fleur je interieur op

Een tweedehandslplant om je interieur op te fleuren? Ja inderdaad. De Kringloopwinkel en De MaRe, een psychosociaal revalidatiecentrum in Kortrijk, werken samen in ‘de nieuwe stek’.

Verwaarloosde planten die binnenkomen bij De Kringloopwinkel, krijgen door de mensen van De MaRe een complete verzorging, om daarna via De Kringloopwinkel Kortrijk bij een nieuwe eigenaar terecht te komen.

 

PROFESSIONEEL KANTOORMEUBILAIR

Kantoormeubelen vragen een grote investering, of het nu voor een nieuw of bestaand bedrijf, organisatie of school is. Bij De Kringloopwinkel Buro kan je professioneel tweedehands kantoormeubilair kopen. Veel goedkoper en je maakt ook een duurzaam statement: teveel kantoormeubelen eindigen onterecht op de schroothoop.

MEER INFO

Tweedehandswinkel

... en veel meer

De Kringloopwinkel is een tweedehandswinkel voor betaalbare tweedehandskledij, meubelen, huisraad, curiosa en nog veel meer.

Wij zamelen lokaal in en verkopen eveneens lokaal in onze 7 winkels en De Kringloopwinkel Outlet voor meubelen in Heule en kledij in Kortrijk.

Maatwerk

Duurzaam & sociaal

Onze duurzame aanpak heeft een belangrijke sociaal aspect.

De Kringloopwinkel is een maatwerkbedrijf dat in ons werkingsgebied - regio Zuid-West-Vlaanderen en Kruisem - mensen een job geeft die anders heel moeilijk aan de slag kunnen.

Vlaanderen is duurzaam ondernemen
Share This