Selecteer een pagina

Kopen

De Kringloopwinkel, dat is heerlijk grasduinen

 

Winkelen in De Kringloopwinkel is een unieke ervaring. We verkopen niet enkel tweedehands basisgoederen, maar ook originele en vintage spullen. Voor basisproducten hanteren we steeds een lage (basis)prijs. Op die manier kan iedereen, ook met een beperkt budget, kwaliteitsvolle tweedehandsspullen kopen. Speciale stukken, zoals trendy meubeltjes of merkkledij, krijgen een prijs naar waarde opgeplakt. Om de kwaliteit van onze goederen te garanderen, doorlopen ze een heel traject van bij de inzameling tot het moment dat ze bij ons in de winkelrekken liggen.

Vind je vandaag niet wat je zoekt? Spring dan regelmatig even binnen, want het aanbod verandert elke dag!

Bekijk de algemene verkoopsvoorwaarden.

MEUBELEN

Tweedehandsmeubelen vind je in de kringloopwinkels van Avelgem, Beveren-Leie, Kortrijk, Menen en Zwevegem.

 

 

 

TEXTIEL, KLEDIJ EN ACCESSOIRES

Tweedehandskledij en -textiel vind je in de kringloopwinkels van Avelgem, Beveren-Leie, Kortrijk, Wevelgem en Zwevegem.

Tweedehandstextiel vind je in de kringloopwinkel van Menen.

Ons aanbod kledij verandert elke dag, want een stuk blijft maximaal 4 weken in de Kringloopwinkel hangen. Kledingstukken die dan niet verkocht zijn – of kleding met een ‘foutje’ (een vlekje, een knoopje tekort, een scheurtje,…) — gaat naar De Bazaar in Kortrijk. Daar kan je kledij kopen voor 5 euro per kilogram en textiel voor 2,5 euro per kilogram.

Wat totaal niet geschikt is voor verkoop, gaat naar sorteerbedrijven in de regio die zorgen voor verdere verwerking en recyclage.

 

KLEIN GERIEF

Tweedehands klein gerief (huisraad, snuisterijen, boeken, speelgoed,…) vind je in de kringloopwinkels van Avelgem, Beveren-Leie, Kortrijk, Menen en Zwevegem.

 

 

 

ELEKTRISCHE APPARATEN

Tweedehands elektrische apparaten en verlichting vind je in de kringloopwinkels van Kortrijk en Menen, verlichting in de kringloopwinkel van Beveren-Leie.

Alle ingezamelde elektrische toestellen maken een tussenstop in het elektro-atelier voor ze naar de Kringloopwinkel gaan. Onze medewerkers kijken de apparaten grondig na, onderwerpen ze aan verbruikstesten, poetsen ze op en herstellen ze indien mogelijk. Dit alles verloopt volgens strenge procedures, die regelmatig gecontroleerd worden door OVAM en Komosie , de koepel van Kringloopcentra. Recupel zorgt dan weer voor een milieuvriendelijke recyclage van de apparaten die niet meer te herstellen zijn.

sticker-uitstekende-ecoscoreAan bepaalde toestellen wordt een Ecoscore toegekend. Deze score geeft aan hoe de jaarlijkse kostprijs van het tweedehandstoestel zich verhoudt tot de jaarlijkse kostprijs van een gelijkaardig nieuw en zuinig(er) toestel. Zo weet je welk toestel voordeliger is: hoe meer sterren, hoe voordeliger het tweedehandstoestel.

 

 

 

 

 

 

 

 

FIETSEN

Tweedehandsfietsen vind je in de kringloopwinkels van Avelgem, Beveren-Leie, Kortrijk, Menen en Zwevegem.

Deze fietsen zijn niet gecontroleerd, je bent zelf verantwoordelijk voor het herstel en veiligheid.

 

PLANTEN

De Kringloopwinkel en De MaRe, een psychosociaal revalidatiecentrum in Kortrijk, werken samen in ‘de nieuwe stek’. Verwaarloosde planten die binnenkomen bij De Kringloopwinkel, krijgen door de mensen van De MaRe een complete verzorging, om daarna via de kringloopwinkel in Kortrijk bij een nieuwe eigenaar terecht te komen.

 

Share This