Selecteer een pagina

Je wil je defect elektro van de afvalberg redden door het te herstellen, maar je weet niet hoe? Op www.repairconnects.org krijg je heel gerichte tips van experten. RecupHub, de samenwerking tussen De Kringloopwinkel en Imog, verzamelt en coördineert op dit platform een groep van vrijwillige herstellers die je verder helpen.

Repairconnects is een digitaal alternatief voor de Repair Cafés, waar vrijwillige herstellers je helpen – met tips en effectieve herstellingen – om defect elektro opnieuw aan de praat te krijgen.

Op het gebruiksvriendelijke online platform Repair Connects, kunnen consumenten defecte toestellen aanmelden en een beroep doen op de technische kennis van vrijwillige repairders. Die hulp kan bestaan uit concrete hersteltips voor de consument  – online overleg, documentatie, nuttige instructievideo’s – en eventueel instantie hulp voor de herstelling zelf.

RecupHub coördineert

RecupHub rekruteerde een poule van vrijwillige herstellers voor de Leiestreek, waaronder alvast twee experts uit het herstelatelier van De Kringloopwinkel.

Als je een toestel registreert, krijgen zij melding en doen het nodige opzoekingswerk. Daarna word je gecontacteerd en verneem je of en hoe je toestel nog hersteld kan worden.

20% sneller

Initiatieven als Repairconnects zijn meer dan ooit nodig. Wereldwijd kijken we jaarlijks tegen aan afvalberg van 50 miljoen elektronisch afval aan. En het is een feit dat toesetllen 20% sneller stukgaan dan 20 jaar geleden. Wat ons sneller naar nieuwe doet grijpen. Dat dit alles een enorme milieu-impact heeft, hoeft geen betoog.

Heb je een defect elektroapparaat? Geef het nog een kans en registreer het op Repairconnects.

Share This