Selecteer een pagina

In Lendelede ontpoppen Ann Lannoo en haar dochter Gwendolyn Bossuyt zich als solidaire sidekicks van de superhelden uit de zorgsector. Ze vervaardigen geheel vrijwillig de broodnodige mondmaskers. Vrijdag schonk De Kringloopwinkel een lading van 60 kg katoenen lakens als ondersteuning voor dit lovenswaardig initiatief.

Noodgedwongen moest Ann Lannoo Couture haar professionele retouche- en maatwerk staken. Bij de pakken blijven zitten of zich vervelen wil ze zeker niet doen. “Omdat ik niet kan werken, ontvang ik de coronahinderpremie. Daarvoor wil ik vrijwillig iets terugdoen. Mijn dochter Gwendolyn kwam met het voorstel om mondmaskers te maken”, vertelt Ann.

Lading gratis katoen

Samen lanceerden ze een oproep: wie kan helpen met katoen? Een vraag die vzw  Kringloopcentrum Zuid-West-Vlaanderen bereikte, met positief gevolg.

Via de diverse inzamelkanalen zoals de straatcontainers en de winkels verwerkt en sorteert maatwerkbedrijf Kringloopcentrum Zuid-West-Vlaanderen in de centrale diensten alle ingezamelde textiel.  Uit het gesorteerde textiel werd een lading katoen geschonken aan Ann en Gwendolyn.

Wassen en desinfecteren

“We laten alle katoen eerst bij wasserij De Meibloem wassen op 95° en desinfecteren. Daarna maken we er bruikbare mondmaskers van. De gebruikers moeten ze zelf ook nog eens wassen op 95°.”

Zolang het nodig is

De maskers zijn bestemd voor alle mensen in de zorgsector die ze nodig hebben, zoals personeel van woonzorgcentra en thuisverpleging”, geeft Ann nog mee. “Hoeveel we er zullen maken en hoelang we doorgaan? Zolang er nood aan is gaan we door”, besluit Ann vastberaden.

Scroll Up
Share This