Selecteer een pagina

Lingeriezaak Ohlala uit Lendelede zamelt tijdens de  maand november beha’s in voor kansarmen in de regio Kortrijk. Een groot deel gaat naar de Bazaar, de outlet van De Kringloopwinkel. Je kan de beha’s op 3 locaties in een ‘behabox’ deponeren.

Ohlala spoort zijn klanten aan om gebruikte beha’s niet zomaar weg te gooien en ze opnieuw te laten gebruiken. “Klanten die een oude beha binnenbrengen, krijgen een kortingsbon van 10 euro”, zegt zaakvoerster van Ohlala Lot Decock.

“Daarnaast geven de vrouwen zelf ook iets terug aan de samenleving: bruikbare beha’s gaan naar armoedeorganisaties in de regio. Een groot deel gaat alvast naar De Bazaar in Kortrijk, de outletwinkel voor kledij van De Kringloopwinkel.”

“In De Bazaar hebben we een mooi aanbod van kleren voor mensen met een beperkt budget”, weet Nathalie Vandeburie, commercieel en operationeel directeur bij De Kringloopwinkel. “Deze schenking van beha’s is een gelegenheid om deze dames ook de kans te geven mooie en kwalitatieve beha’s te dragen, wat hun zelfrespect ten goede komt.”

Behabox

Om het klanten makkelijk te maken, plaatst de lingeriewinkel een Ohlala Behabox op drie locaties:

  • Meensesteenweg 192 in Roeselare (parking Plenso)
  • Lingeriezaak Ohlala op de Rijksweg 4 in Lendelede
  • De parking van fitness De Kaai op ’t Hoge 8 in Kortrijk

Hier kun je dag en nacht beha’s droppen, netjes ingepakt en voorzien van je contactgegevens. “De bus wordt elke dag geleegd en ’s anderendaags krijg je de kortingsbon in je mailbox”, besluit Lot. “Oude, netjes gewassen beha’s kunnen heel de maand november binnengebracht worden in de winkel of in de box.”

Schenk jij ook je gebruikte beha? Je maakt er iemand met een beperkt budget vast heel blij mee.

Share This