Selecteer een pagina

#blijfinuwkot Plots zeeën van tijd hebben en je huis nauwelijks uit mogen, niet iedereen is er even enthousiast over. Anderzijds is het een unieke opportuniteit: kuis uw kot uit bijvoorbeeld of doe aan upcycling met ‘verloren’ spullen. Dit is het ideale moment om tegelijk circulair, creatief en sociaal aan de slag te gaan.

Een mens verzamelt wat. Velen hebben deze gedachte al eens gehad. Nu ons sociale leven zo goed als stilvalt en de verveling om de hoek loert, lijkt dit het ideale moment om ons kot eens grondig uit te kuisen. Deze tips geven je misschien nog meer voldoening van het geleverde werk.

Oud wordt waardevol

Stop niet alles wat je op het eerste zicht niet meer kan gebruiken in een kartonnen doos, om die later weg te brengen. Het is lente: die oude bloempotten kan je wel even pimpen. Een typisch voorbeeld van upcylcing is dat: tover die oude spullen om tot iets waardevols. Samen met de kinderen, waarom niet? Geniet ervan, wees creatief. Zoek inspiratie bij:

https://www.upcyclethat.com/make-that/kids/

https://www.upcyclethat.com/

https://www.reused.be/upcycling-markt

https://www.pinterest.com/mindfulproduct/upcycling-ideas/

https://www.diycraftsy.com/easy-craft-ideas-using-mason-jars/

Weggooien is de laatste optie

Ben je geneigd om wat je niet meer kan gebruiken, te dumpen? In de circulaire gedachte is weggooien echt de laatste optie. Heel van je spullen kunnen op een of andere manier nog dienst doen: herbruikbaar, herstelbaar of recycleerbaar. De Kringloopwinkel aanvaardt heel veel herbruikbare spullen in zijn inzamelpunten.

Soort bij soort

We hebben meer tijd dan in de normale ‘druk-druk-druk’ tijden. Wat je niet wenst te houden, kan je dan meteen per soort plaatsen. Je behoudt het overzicht en helpt ons een handje, wanneer je het in ‘betere tijden’ brengt.

  • Textiel
  • Klein gerief zoals huisraad, speelgoed, schilderijen…
  • Grote en kleine elektrische apparaten
  • Meubelen

Waardevol²

Waarom die merkkledij, waarvoor je behoorlijk wat geld neertelde, wegschenken aan De Kringloopwinkel? Hoeveel is ze waard als ze in je kast hangt of ligt? Juist… Je kan ze proberen te verkopen, klopt zeker. Als je ze aan ons schenkt, verkopen wij ze voor een correcte tweedehandsprijs. Waardevol blijft waardevol, ook voor ons. Tweemaal zelf, want net deze duurdere stukken zijn belangrijk voor ons jobs in het kader van maatwerk. Jouw kleren en spullen helpen jobs creëren voor mensen die het heel hard nodig hebben.

Heb even geduld

Je kan wel opruimen, maar die spullen blijven wel nog even staan. Geduld zullen we allemaal nodig hebben dezer dagen. Vergeet ons niet als je niet meer in uw kot

Scroll Up
Share This