Selecteer een pagina

Wie het verschil wil maken op het vlak van duurzaamheid en lokaal hergebruik, doet op vrijdag 24 november mee aan Kring Back Friday. De Kringloopwinkel biedt met deze actie een écht duurzaam alternatief voor Black Friday. Op 24 november belonen we namelijk iedereen die spullen schenkt via onze brengpunten met een kortingsbon van €5 voor onze winkels. 

De productie en consumptie van nieuwe producten staat synoniem voor massale CO2-uitstoot en dito watergebruik. De milieu-impact van Black Friday, de laatste vrijdag van november, is dan ook gigantisch. Want het gaat ook over het transport van al die goederen en over de enorme berg afval die eruit voortvloeit: heel veel van de aankopen die op Black Friday gebeuren, blijken nutteloos en eindigen als afval.

Hergebruik = veel minder CO2 en waterverspilling

De Kringloopwinkel op zijn beurt wil lokaal hergebruik maximaliseren. Door spullen opnieuw te gebruiken, vermijd je zowat alle CO2-uitstoot en waterverbruik die gepaard gaan met de productie van nieuwe goederen.

Om meer bewustzijn te creëren over het verschil van milieu-impact tussen tweedehands en nieuw, organiseert De Kringloopwinkel op 24 november Kring Back Friday. We roepen op om spullen te brengen naar de geefpunten van De Kringloopwinkel, bij de winkels en aan Warande 9 in Heule. Wie spullen schenkt, draagt bij tot meer hergebruik en bijgevolg minder CO2-uitstoot en waterverspilling.

De gulle gevers worden daarom beloond met een kortingbon van €5, te gebruiken voor de aankoop van duurzame, herbruikbare spullen in De Kringloopwinkel.

Waar kan je terecht op Kring Back Friday?

  • De Kringloopwinkel Kortrijk – kant Deerlijksestraat – open van 9u30 tot 17u30
  • De Kringloopwinkel Avelgem – Doorniksesteenweg 185 – open van 9u30 tot 12u20 en 13u tot 17u
  • De Kringloopwinkel Zwevegem – Avelgemstraat 188 – open van 9u30 tot 12u20 en 13u tot 17u
  • De Kringloopwinkel Beveren-Leie – Kortrijkseweg 346 – open van 9u30 tot 17u30
  • De Kringloopwinkel Menen Markt – Rijselstraat 1 – open van 10 tot 18u
  • De Kringloopwinkel Menen Molen – Kortrijkstraat 448 – open van 9u30 tot 18u
  • Geefpunt centraal Depot – Warande 9 in Heule – 8u tot 16u15
Share This