Selecteer een pagina
We zijn bijzonder trots en vereerd dat Koning Filip op donderdag 31 maart om 14u een werkbezoek brengt aan De Kringloopwinkel in Avelgem. De Koning zal tijdens dit bezoek kennismaken met de werking van De Kringloopwinkel en de tijd nemen om met medewerkers, ex-medewerkers en een aantal klanten in gesprek te gaan. Koning Filip gaat met dit bezoek onrechtstreeks in op een uitnodiging van winkelleider Rino Feys, die in november 2021 op zijn facebookpagina in een open brief onze vorst uitnodigde.

Aan het werkbezoek gaat dus een verhaal vooraf, dat we graag toelichten. De meest recente Dag van De Kringloopwinkel vond plaats op 16 oktober 2021. Toen een klant van Rino Feys hoorde wat er te beleven zou zijn, liep hij niet bepaald over van enthousiasme.

“En De Koning komt” flapte Rino er toen uit. “Daarvoor zal er toch nog veel moeten gebeuren”, reageerde de klant ietwat schamper.

Open brief

Het zette Rino aan het denken. Welk beeld zou de koning hebben van de werking van De Kringloopwinkel? Hij besliste daarom om onze vorst in een open brief op zijn Facebookprofiel uit te nodigen voor een bezoek.
We citeren: “En daarom dat ik u met dit schrijven alsnog wil uitnodigen voor een bezoek. Kunt u zich voorstellen wat het zou betekenen als de koning laat blijken dat hij het de moeite waard vindt om onze winkel te vereren met zijn komst? Wat een impact dit op onze medewerkers zou hebben? (…) Uw komst zou onze mensen de dag van hun leven bezorgen. Natuurlijk ga ik iedereen persoonlijk aan u voorstellen (…). Ter voorbereiding van uw bezoek vermeld ik hier al even dat sommigen een ondraaglijk zware rugzak vol ellende torsen maar toch slagen ze er elke morgen in om er opnieuw tegenaan te gaan.”

En toen ging de telefoon

Op een of andere manier is de ‘uitnodiging’ – of was het een wens – het Koninklijk Hof niet ontgaan.

En enkele weken geleden rinkelde de telefoon bij De Kringloopwinkel. “Rino, het is van het Koninklijk Paleis: ze willen je spreken.”

En Rino kreeg te horen wat hij noch iemand anders voor mogelijk hield: de Koning wil een werkbezoek brengen aan De Kringkoopwinkel van Avelgem. De eerste ‘shock’ maakte al snel plaats voor trots.
In gesprek

Op donderdag 31 maart is het zover: Koning Filip komt om 14u op werkbezoek naar De Kringloopwinkel in Avelgem. Tijdens het bezoek krijgt de vorst meer uitleg over de missie en werking van De Kringloopwinkel. Na een rondleiding in de winkel gaat hij in dialoog met medewerkers, ex-medewerkers, een aantal klanten en een vertegenwoordiger van Oxfam Wereldwinkels. Het Avelgemse filiaal van Oxfam is ondergebracht in De Kringloopwinkel.

Winkel blijft dicht

Op vraag van de veiligheidsdiensten zal de winkel op 31/3 sluiten om 12u20 en in de namiddag gesloten blijven. Ook het terrein van De Kringloopwinkel zal niet toegankelijk zijn voor publiek en wagens.

Share This