Selecteer een pagina

Dat is de oproep die De Kringloopwinkel lanceert. Door de lenteschoonmaak, ‘blijf in uw kot’ en de paasvakantie zitten de 150 textielcontainers van De Kringloopwinkel in 14 Zuid-West-Vlaamse gemeenten veel sneller dan anders vol. De Kringloopwinkel zet al een tijd extra personeel in voor het ledigen van de containers. Maar vraagt nu ook expliciet de medewerking van de bevolking. Algemeen Directeur Bart Vandenbussche: “Houd alstublieft kledij en gerief bij tot wanneer onze winkels opnieuw openen.”

Maatwerkbedrijf De Kringloopwinkel zamelt in de gemeenten van de intercommunales IMOG en MIROM kledij, schoenen en textiel in via textielcontainers op straten, parkings en pleinen en via de recyclageparken. De sortering en stockage van de lokaal ingezamelde herbruikbare spullen gebeurt in het centraal depot in Heule. De verkoop ervan verloopt via de 6 vestigingen van De Kringloopwinkel en De Bazaar in Kortrijk.

Meer personeel voor ledigen

Door de coronacrisis komt de textielsortering en-stockage onder druk te staan: de winkels blijven noodgedwongen dicht, terwijl de inzameling voorlopig nog verder gaat. Zeker nu we massaal ‘ons kot’ uitkuisen, blijft de aanvoer stijgen. Bart Vandenbussche: “Onze transportdienst steekt momenteel meer dan een tandje bij om de textielcontainers zo snel mogelijk te ledigen en naar Heule te brengen. Andere medewerkers nemen ook vrijwillig het meter- en peterschap van containers op zich en gaan meermaals per week de situatie ter plaatse bekijken.”

“Volle containers en sluikstorten worden doorgegeven én opgevolgd. Op elke melding van zakken kledij of ander gerief naast de containers, reageren we onmiddellijk.”

Nokvol magazijn

Met 150 containers zamelt De Kringloopwinkel een heel groot volume kledij in. “De uitgesorteerde kledingstukken kunnen door de omstandigheden niet door naar de winkels.  Het ontbreekt ons aan capaciteit om het ingezamelde en verwerkte textiel te blijven stockeren. Onze magazijnen zitten echt nokvol.”

“We vragen om het nog even bij te houden tot we onze winkels opnieuw kunnen openen, zodat we maximaal lokaal hergebruik kunnen garanderen.”

Houd gerief bij

“We zijn heel blij dat de mensen hun herbruikbare kledij aan De Kringloopwinkel willen schenken. Maar we vragen wel om het nog even bij te houden tot we onze winkels opnieuw kunnen openen, zodat we maximaal lokaal hergebruik kunnen garanderen. We kunnen nog even doorgaan met inzamelen, maar ik vrees dat we de limiet stilaan bereikt hebben”, besluit Bart Vandenbussche.

Vragen of melding van een volle container of sluikstort? Mail textiel@dekringloopwinkel.be.

Volle container of sluikstort gezien? Meld het ons via textiel@dekringloopwinkel.be.
Scroll Up
Share This