Selecteer een pagina

Aan de textielcontainers bij De Kringloopwinkel Kortrijk is een extra bewakingscamera geplaatst. Deze kadert in de strijd tegen het sluikstorten, iets wat daar helaas teveel voorvalt.

Voor alle duidelijkheid; de overgrote meerderheid van wie herbruikbare spullen schenkt aan De Kringloopwinkel, doet dit heel correct. Helaas zijn er ook uitzonderingen, die kledij achterlaten voor in plaats van in de textielcontainers of er spullen bij plaatsen die er niet horen. Dat is sluikstorten en dat kan natuurlijk niet.

Aan de textielcontainers bij De Kringloopwinkel Kortrijk valt dit regelmatig voor. De Kringloopwinkel nam al maatregelen om het te voorkomen en de omgeving zo netjes mogelijk te houden. Deze acties werden al genomen:

  • Dagelijkse lediging van de textielcontainers, zodat deze niet te snel vol geraken.
  • Veelvudige controle door winkelmedewerkers,die eventueel sluikstort onmiddellijk verijderen.
  • Amgemene camerabewaking
  • Sensibilisering

Gerichte camera

Deze acties bleken nog onvoldoende om het jammerlijke fenomeen van sluikstorten te stoppen. Daarom werd een extra bewakingscamera geïnstalleerd, specifiek gericht op de onmiddellijke omgeving van de textielcontainers.

De hoofdbedoeling is om het sluikstorten te voorkomen en de pakkans op hardleerse overtreders te vergroten.

Waar tweedehandsspullen schenken?

Wil je andere herbruikbare spullen schenken dan kledij? Dan kan je in De Kringloopwinkel Kortrijk terecht in het brengerspunt. Dat bevindt zich aan Deerlijksestraat, op 500 meter van de ingang aan de Gentseteenweg. Onze medewerkers helpen je graag verder

 

Hoe kan je schenken?

Scroll Up
Share This