Selecteer een pagina

Duurzaamheid zit in ons DNA. Het is voor De Kringloopwinkel alvast geen hol cliché. Wij zijn trots dat onze inspanningen op het vlak van duurzaamheid van de voorbije drie jaar bekroond werden met het UNITAR SDG Pioneer Certificaat. 

Het Unitar (United Nations Institute for Training and Research) beloont ondernemingen voor acties in het kader van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN met het UNITAR SDG Pioneer Certificaat. Een hele mond vol. Het vergde dan ook veel inspanningen om het te behalen.

VOKA Charter

Even terugspoelen: de voorbije 3 jaar werden onze duurzaamheidsacties telkens beloond met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

Via het ondertekenen van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen engageerde Kringloopcentrum Zuid-West-Vlaanderen zich om een actieplan te realiseren rond 10 thema’s van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG) van de Verenigde Naties.

3x is scheepsrecht

Het UNITAR SDG Pioneer Certificaat gaat nog een stap verder. We kwamen in aanmerking omdat we 3 maal op rij het VCDO behaalden. En we slaagden er ook in om voor alle 17 de SDG’s succesvol een of meerdere acties te realiseren. De Kringloopwinkel Deltagroep is een van de 21 West-Vlaamse bedrijven die he UNITAR certificaat behaalden.

 

Acties: vele kleintjes én grote

Hiervoor werden heel veel kleine en ook enkele meer opvallende acties gerealiseerd. Enkele voorbeelden zijn het plaatsen van zonnepanelen op het dak van ons hoofdkantoor, de CO2 neutrale koeling die in een aantal winkels is geïnstalleerd en RecupHub, het initiatief voor levensduurverlenging van goederen dat we samen met de afvalintercommunale Imog opzetten.

Bovendien is het behalen van het UNITAR Certificaat geen eindpunt. Zoals gezegd: duurzaamheid zit in ons DNA.

Share This