Selecteer een pagina

Mogen we een kleine tip van de sluier lichten voor Billie vs Benjamin, de nieuwe topreeks die nu te zien is op Streamz? De Kringloopwinkel van Zwevegem was het decor van een flink aantal scènes. En drie medewerkers figureren als – hoe kan het anders – winkelmedewerkers in de reeks. De draaidagen maakten een grote indruk op de betrokken medewerkers.

 

Billie vs Benjamin is een nieuw 6-delig comedy drama in een coproductie van Shelter en VTM. De regie is in handen van Tim Van Aelst en Dries Vos. De serie vertelt het verhaal van ‘linkse trut’ Billie en een ‘rechtse lul’ Benjamin die verliefd worden op elkaar. Charlotte Timmers en Ward Kerremans spelen in deze gloednieuwe serie de hoofdrollen naast andere toppers als Jeroen Perceval en Joke Emmers, en zelfs muzikant Ruben Block vertolkt een belangrijke rol, maar wel zonder gitaar. De serie werd verkozen tot Beste Serie op het International TV Series Festival in Berlijn en beleefde daar ook zijn wereldpremière.

Authentiek decor

En wie weet, heeft de unieke setting wel een aandeel in deze bekroning. In het scenario speelt een deel van het verhaal zich af in een kringloopwinkel. Productiehuis Shelter zocht hiervoor een authentieke locatie en kwam zo bij De Kringloopwinkel terecht. Na een plaatsbezoek aan onze winkel in Zwevegem was het enthousiasme groot om daar opnames te organiseren. Tijdens het pinksterweekeinde van 2021 streken de crew en cast neer voor de opnames. De winkel diende wel tijdelijk opnieuw ingericht worden in functie van de opnames. Een hele klus, die alles bij elkaar vlot verliep.

Lees verder onder de foto’s

 

Drie figuranten

De draaidagen waren een overweldigende gebeurtenis voor alle betrokkenen van De Kringloopwinkel. Niet het minst voor de drie medewerkers die figureren in de reeks.

Winkelleider David Decock is gepokt en gemazeld in de wereld van de figuranten. Wat is er hem het meeste bijgebleven? “Het is enorm hoeveel materiaal en mensen nodig zijn om een paar minuten beeld te maken.” Daarnaast was hij onder de indruk van de cast en regisseur. “De warmte die we van hen kregen op de set was enorm. Het voelde als familie die er eventjes erbij komt in de winkel.”

Voor medewerkers Julie Nsimba en Abdou Abdarrahmane was het hun ‘doop’ als figurant. Een primeur die ze met glans doorstonden. Want wie kan nu beter de rol vertolken van een medewerker uit De Kringloopwinkel dan… medewerkers van De Kringloopwinkel zelf?

Fotokans voor fans

We houden overigens nog een mooie ‘fysieke’ herinnering over aan de draaidagen. De pashokjes met retro neonverlichting erboven, die speciaal voor de opnames werden geplaatst, prijken nog steeds in onze winkel in Zwevegem. Voor fans van de reeks een leuke plek om hun eigen Billie vs Benjamin foto te (laten) maken.

Billie vs Benjamin is nu te zien op Streamz en later op VTM2.

In de krant

Lees wat de regionale media schrijven over dit leuke nieuws.

Share This