Selecteer een pagina
Yahya Hali
Hij is pas 26 en toch is Yahya Hali dankzij zijn mooie parcours iemand om naar op te kijken. Yahya vluchtte uit Syrië, werkte in de kringloopwinkel in Menen en verraste op Wereldvluchtelingendag voorbijgangers met een roos. “Ik wil laten zien dat niet alle vluchtelingen dezelfde zijn”, zegt Yahya.

Terwijl we Yahya laten poseren voor de lens, verklapt hij dat hij zelf ook foto’s neemt. “Fotografie is een hobby, net zoals auto’s en sporten. Ik doe eigenlijk van alles”, lacht Yahya.

Beter dan school

4,5 jaar geleden kwam Yahya samen met zijn familie uit Syrië naar België. Ze gingen wonen in Menen en daar kon Yahya aan de slag in De Kringloopwinkel. “Ik had Nederlandse les gevolgd maar ik heb het meeste geleerd van andere mensen. In het begin was het nog moeilijk maar na één jaar dacht ik: ‘Dit is veel beter dan school’.”

Zijn taken in De Kringloopwinkel waren gevarieerd: kassa, magazijn, anderen vervangen, tussen de boeken, informatie geven… “Ik heb zoveel geleerd, werkleidster Karen gaf echt goede tips. Ik geloof dat ik met een job in een ander bedrijf nooit zoveel had geleerd.”

‘Ik geloof dat ik met een job in een ander bedrijf nooit zoveel had geleerd’

Ervaring is plus

Ondertussen is Yahya aan de slag bij winkelketen Zara. Na het einde van zijn tewerkstellingstraject via het OCMW, vond hij slechts een kleine maand later al een nieuwe job. “Bij het eerste gesprek was het meteen goed. Dat komt omdat ik vroeger nog in kledingwinkels heb gewerkt en door mijn ervaring in De Kringloopwinkel.” Nu verdeelt hij zijn aandacht tussen de paskamers, klanten helpen en de winkel op orde houden. “Later zal ik ook aan de kassa mogen werken, wanneer ik de winkel goed heb leren kennen.”

Scroll Up
Share This