Selecteer een pagina

WORKSHOPS

Hergebruik en upcycling van bestaande spullen is niet alleen duurzaam, je creëert meteen een uniek karakter voor je interieur, tuin en terras. Al te vaak worden spullen weggegooid, terwijl ze nog te repareren zijn of een nieuw leven verdienen.

Door de huidige coronamaatregelen kunnen we geen fysieke workshops organiseren. Maar dat betekent niet dat we je geen nuttige tips of inspiratie kunnen bezorgen.

Kastjes pimpen met Colora

Dat kastje of meubel – al dan niet tweedehands gekocht – is leuk, echt zonde om het weg te gooien. Maar het kan wel een flinke opknapbeurt gebruiken. Daarvoor bestaan verschillende verftechnieken. 

Onze partner Colora leert je die normaal tijdens praktische worskhops. Deze video’s leren je ook heel wat. Succes!

3 verftechnieken

Hieronder vind je 3 verschillende technieken getoond en uitgelegd.

Klik op de pijltjes < > links en rechts in de caroussel of en kies voor de volgende of vorige video, of klik op de verkleinde weergave over het grote scherm.

Elektro Elexir

Webinar reeks van Avansa 

Welke maatregelen kan je als consument nemen om elektronica langer in leven te houden? Hoe hou ik de batterij langer gezond? Moet ik updates en upgrades eigenlijk altijd toepassen? Wat kan ik doen als de opslagruimte vol is? Is het zinvol om je huidige toestel te herstellen of up te graden? Zoniet, waar moet je vanuit duurzaamheidsoogpunt op letten bij de aanschaf van een nieuw toestel?

In deze webinar-reeks (6 woensdag-avonden van telkens 2 korte sessies) krijg je antwoorden op deze vragen en krijg je tientallen praktische tips om zuiniger om te springen met elektronica en ICT.

13/11/2021 | Bibliotheek Zwevegem

Onderhoudstips voor smartphone, laptop of tablet

 Hoe kan je je toestel optimaal beschermen tegen een val, tegen krassen, tegen waterschade? Hoe zorg je dat de batterij langer gezond blijft? Wat kan je doen bij een tekort aan geheugen of opslag? Welke hardware-herstellingen of upgrades lonen de moeite?

Na de hardwaretips schakelen we over op softwaretips, met focus op Android- en Windows-toestellen.

 •  
 • Wanneer? zaterdag 13 november 2021 | 10:00 – 12:00
 • Waar? Bibliotheek Zwevegem | Bekaertstraat 13 – 8550 Zwevegem
 • Begeleiding: Lynn Vergauwe
 • Max. aantal deelnemers: geen maximum
 • Prijs: €5

B.Right Wardrobe Programme

27/03/2021 | online

In 30 dagen op weg naar een eigen duurzame stijl

Wil je ook een opgeruimde kleerkast die vertrekt vanuit jezelf en die aansluit bij jouw levensritme en stijl? Volg dan vanaf 27 maart het 30 Days Wardrobe Programma van Bie Noé.

B.Right gelooft in mindful fashion: je kan je eigen impact vergroten door slim te kopen. Niet alleen slim voor mens of milieu, maar ook slim voor je looks en je lijf. Jouw eigen keuzes bepalen hoe je je vanbinnen voelt en hoe je er aan de buitenkant uitziet. B.Right biedt jou inzichten en tools om daar onafhankelijke keuzes in te kunnen maken, zonder de invloed van reclame of de mening van anderen.

30 dagen, 4 modules

Als deelnemer krijg je 30 dagen begeleiding, gespreid over 4 modules:

 1. De basis: waarom shoppen in je eigen kleerkast leuk kan zijn.
 2. Vind je eigen stijl: ontdek wat er bij jou past en welk verhaal je hiermee vertelt.
 3. Mindful fashion & body positivity: bouw opnieuw een positieve relatie met je kleren en je lichaam op
 4. Van duurzame kleerkast naar duurzame aankopen: wat betekent duurzaam aankopen en hoe begin je eraan?
 • Wanneer? Het programma start op 27 maart
 • Waar? Online via www.b-right.org
 • Wie? Bie Noé van B.Right
 • Max. aantal deelnemers: 
 • Prijs: €75

Tweedehandswinkel

... en veel meer

De Kringloopwinkel is een tweedehandswinkel voor betaalbare tweedehandskledij, meubelen, huisraad, curiosa en nog veel meer.

Wij zamelen lokaal in en verkopen eveneens lokaal in onze 7 winkels en onze outlets De Bazaar (textiel) in Kortrijk en De Hangaar in Heule.

Maatwerk

Duurzaam & sociaal

Onze duurzame aanpak heeft een belangrijke sociaal aspect.

De Kringloopwinkel is een maatwerkbedrijf dat in ons werkingsgebied - regio Zuid-West-Vlaanderen en Kruisem - mensen een job geeft die anders heel moeilijk aan de slag kunnen.

Scroll Up
Share This