Selecteer een pagina
“Playmobil, daar kent Veerle Vanluchene alles van. Elke donderdag sorteert ze de bekende poppetjes in al hun uitvoeringen en de vele accessoires in De Kringloopwinkel van Kortrijk. Het is een van haar vaste opdrachten. Veerle was erbij nog voor De Kringloopwinkel bestond en zag dus heel wat veranderen. Eén ding is niet gewijzigd: “Ik ben fier dat ik voor De Kringloopwinkel werk”, glundert ze.

Via het Kortrijkse OCMW belandde Veerle na een aantal jaren werken in de horeca in 1992 bij De Poort, aan de Hendrik Consciencestraat in Kortrijk. “Een grote hangaar met rekken huisraad en meubelen. We werkten er amper met twee of drie”, omschrijft ze. Ze voelde er zich snel in haar sas. Zelf begon ze met stofferen van stoelen. “Ik had ervaring met naaien. Stofferen deed ik heel graag en heb het gedaan tot mijn gewrichten niet meer mee wilden.”

Dat was niet haar enige opdracht. “We moesten een beetje overal meedraaien. Ik ben nog mee geweest met de ‘camion’, meubelen gaan leveren.”

Na al die jaren amuseert Veerle zich nog altijd in haar job, ook al is de organisatie sterk geëvolueerd van heel lokaal en kleinschalig naar verschillende locaties en meer gestructureerd. “In de sortering zitten we hier met een vaste equipe. We kennen elkaar goed en amuseren ons goed, slaan al eens een ‘scheef’ woord uit tegen elkaar. We hebben een uitstekende werkleider ook, dat maakt een groot verschil. Ik voel me goed bij dit alles.”

 

Fier

Vroeger kende Veerle zo goed als iedereen bij De Kringloopwinkel. Door de groei is dat nu wel anders. “Het contact met de collega’s die in winkel zelf werken is minder tegenover vroeger. Zelf kom ik wel nog in de winkel om de rekken aan te vullen, maar dat is meestal voor opening. Het contact met de winkelcollega’s is dus minder.”

Veerle is tevreden dat ze er nog altijd bij is. “Ik had het niet kunnen inschatten dat we zo groot zouden worden. Maar ik ben nog altijd fier om hier te werken. We zijn een grote winkel, waar net zoals bijvoorbeeld in een Delhaize de rekken tijdig aangevuld moeten worden. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen.”

Ik ben nu 56 en amuseer me hier.

Waarom zou ik dan nog veranderen?

Piraten

Veel van het speelgoed dat je in de winkel in Kortrijk vindt, passeert door haar handen. Ze verbaast er zich over wat mensen allemaal wegschenken. “Playmobil, Lego, Fischer Price… dure merken van speelgoed waar er nauwelijks iets aan is. Ik vraag me soms af waarom mensen het wegdoen. De donderdag is mijn vaste dag om Playmobil te sorteren. Ik heb het vooral voor de piraten, meer dan voor de prinsessen”, lacht ze.

Wanneer Veerle vooruit blikt, ziet ze zichzelf tot het einde van haar carrière bij De Kringloopwinkel blijven. “Ik ben nu 56 en amuseer me hier. Waarom zou ik dan nog veranderen?”, besluit ze.

Scroll Up
Share This